Одиграна представа “Град позоришта” за лијечење Луке Миливојца
У Културном центру Градишка синоћ је изведена хуманитарна представа “Кумовање лудом радовање” Град позоришта чији је циљ прикупљање средстава за лијечење осамнаестогодишњег Луке Милиовјца из Градишке коме је хитно потребна трансплатација бубрега.
-Ова хуманитарна представа „Град позоришта“ Градишка је дио велике хуманитарне акције за прикупљање средстава за лијечење нашег суграђанина Луке Миливојца, коју је покренуо Црвени крст Градишка на подручју наше општине. Обзиром да позоришна представа, културни догађај који окупља и анимира много људи, продајом улазница за исту прикупили смо око 3000 КМ, рекао је директор „Град позоришта“ Драшко Видовић .
Видовић је додао да је отац обољелог Луке, професор њемачког језика Жарко Милиовајц, био један од иницијатора идеје о формирању позоришта у Градишци, те да је сигурно један од „криваца“ што су он и његове колеге Адмир Мешић, Ђорђе Јанковић и Мирела Предојевић данас глумци.
Ова представа је наш скромни допринос за Лукино лијечење, истакао је Видовић.
Видовић је овом приликом позвао све људе добре воље да у складу са својим могућностима подрже хуманитарну акцију позивом на број 1458 којом дарују једну конвертибилну марку за Лукино лијечење или да одређена средства донирају на текући рачун 562 099 81491932 06 који је отворен код НЛБ банке.
На крају он је захвалио свима који су купили улазнице за представу или на било који други начин подржали хуманитарну акцију за Лукино лијечење.
Представи“ Кумовање, лудом радовање“ присуствовао је и Лука Миливојаца са родитељима .
Лукин отац, Жарко Миливојаца каже да је од почетка хуманитарне акције, која траје двадесетак дана, до данас прикупљено око 30 000 КМ.
-Током овог мјесеца активан је хуманитарни број 1458, а с обзиром на огромну подршку наших суграђана али и добрих људи из други градова заиста смо охрабрени и искрено се надамо да ћемо прикупити потребна средстава за даље лијечење, истакао је Миливојац.
Према његовим ријечима, до сада је прикупљено нешто мало мање од половине потребних средстава.
– Лука већ два мјесеца иде на дијализу и за сада је стање стабилно. Ми се искрено надамо да ћемо ускоро сакупити сав потребан новац, како би Лука што прије отишао на завршне претраге на клинику у Италију и био уврштен на њихову листу за трансплатацију бубрега, рекао је Миливојац.