На љетној позорници Културног центра Градишка ,протеклог викенда одржан је 14. Сајам колекционарства и антиквитета „Денариус 2018“.
Сајам у организацији Удружења „Денариус“ окупио је преко 30 излагача са подручја Републике Српске,Словеније, БиХ, Србије и Хрватске ,који су презентовали изванредне приватне колекције из различитих области сакупљања.
Посјетиоци су били у прилици да виде традиционалне области колекционарства: филателија , нумизматика,милитарија али и друге различите антиквитете као што су стари сатови, накит, посуђе, инструменти,фотографије , ордени, књиге, сабље и друго.
Предсједник Удружења „Денариус“ Ален Мешић истакао је да колекционарске поставке датирају од антике до данашњих дана.
Мешић је додао да су сајамови идеална прилика за дружење, размијену информација и искуства међу колекционарима, али и начин да се продају и употпуне колекције.
Сајам је отворио начелник Одјељења за друштвене дјелатности општине Градишка, Давор Глишић, који је том приликом истакао да Општина Градишка редовно подржава рад Удружења “Денариус”,које једно од најактивнијих и најбројнијих Удружење колекционара у БиХ.
Градишки сајам антиквитета и колекционарства један је од најпосјећенијих сајмова овог типа у БиХ и као такав налази се на списку колекционарских сајмова Европе, из тог разлога смо га уврстили у програм манифестације “Градишко љето”, рекао је Глишић.
Удружење „Денариус“ са сједиштем у Градишци основано је у септембру 2012. и тренутно броји преко 100 чланова са подручја читаве Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.
Сајам колекционарства и антиквитета одржан је у оквиру манифестације “Градишко љето 2018”,а изузетно богата понуда изложака и овај пут привукла је бројне љубитеље колекционарства, али и остале грађане.