СПОРТСКИМ И МУЗИЧКИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ДЈЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА ОБИЉЕЖЕНА „НЕДЈЕЉА ДЈЕТЕТА“.


Поводом обиљежавања „Недјеље дјетета“ на имању породице Жељка Благојевића у Грбавцима јуче је организовано дружење за дјецу са посебним потребама и њихове родитеље,у оквиру кога су одржане бројне спортске и музичке радионице.
Организатори дружења били су : Културни центар Градишка, Центар за социјални рад, ОО Црвеног крста Градишка и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка.
-У предивном природном амбијенту, украшеном бојама јесени организовали смо спортске и музичке радионице за дјецу са посебним потребама и на тај начин омогућили да и они буду дио оног што се у животу здравог дјетета подразумијева, а то је игра, дружење, осјећај заједништва и среће, рекао је директор Културног центра Жељко Благојевић.
Благојевић је истакао да је огромно задовољство видјети насмијана дјечија лица, разиграну дјецу која безбрижно уживају у природи, трче, плешу, пјевају и свирају.
-Нека од ове дјеце су можда по први пут данас,имали интензивнији контакт са лоптом или узели микрофон у руке и запјевали. Организовали смо својеврсни караоке шоу и то је посебно одушевило све учеснике ,који су са посебном радошћу пјевали и свирали са својим другарима. Аниматор спортских активности била је школа спорта „Цаспер“ из Бањалуке и успјешна спортискиња,Горица Билак-Моцоња,стручни сарадник у министарству породице ,омладине и спорта РС, док је за музичку дио програма био задужен Културни центар и Марина Баврлић, професор гитаре, истакао је Благојевић.
Поред представника Културног центра, Центра за социјални рад, ОО Црвеног крста Градишка и Удружења МНРЛ ,обиљежавању „Недјеље дјетете“ у Грбавцима присуствовали су и представници локалне управе Градишка.
Поред спортских и музичких активности, дјеца су била у прилици да виде бројне домаће животиње, да уживају на љуљачкама, трамболини и осталим садржајима за најмлађе који су саставни дио домаћинства Благојевић. Домаћин је припредио и велико изненађење за Миодрага Шиника, дјечака са посебним потребама, испунивши му жељу да по први пут вози трактор.
Обиљежавању „Недјеље дјетета“на имању породице Благојевић , придружили су се и малишани села Грбавци, за које је организована шаховска радионица,коју је водио шаховски првак РС за 2017. професор Споменко Баврлић.