Премијера представе „Кумовање,лудом радовање“ Град позоришта одиграна је синоћна на позоришној сцени Културног центра у Градишци.
„Кумовање, лудом радовање“ је позоришни комад , препун хумора, који произилазити из односа два кума, које играју глумци “Град позоришта“ :Драшко Видовић и Адмир Мешић. Први кум(Бране) је примјер успјешних бизнисмена, политичара, који су школу завршили негдје уз пут, у кафани, док је други(Дане) школован, поштен, али се није снашао у том систему „нових вриједности“.
Представа је рађена на основу адаптације два текста београдског писца Ивана Панића, „Куме изгоре ти“ и „Десет година послије“ а режију потписује Златан Видовић, глумац НПРС.
Глумац и директор Град позоришта, Драшко Видовић каже да је представа “Кумовање,лудом радовање“ једна универзална и актуелна прича, карактеристична за данашње вријеме у капиталистичком систему.
-Ово је изузетно занимљива прича, комичног карактера о односу два кума. Један је постао криминалац и живи јако добро, а други је поштен ,живи по Божијим правилима ,али се не сналази и живи јако лоше . Међутим, обојица су жртве, они нису негативни ликови, већ су само људи, истакао је Видовић.
Начелник општина Градишка Зоран Аџић захвалио је глумцима „Град позоришта“ који су грађаним Градишке поклонили премијеру представе“ Кумовање ,лудом радовање“у склопу манифестације „Градишка јесен 2017“.
-„Град позориште“ ће увијек имати подршку локалне управе, јер је то дио друштвеног живота који је потребан грађанима наше општине. У наредном периоду, можда већ следеће године, покушаћемо да „Град позориште“ постане јавна установа,која ће бити подржана из буџета општине Градишка, рекао је начелник Зоран Аџић.
Реприза представе „Кумовање, лудом радовање“ биће одиграна 5.октобра у 20 часова у Културном центру Градишка.