На платоу испред Културног центар Градишка данас је по први пут одржана манифестацију “Дани старих заната”.
Манифестација је окупила врхунске занатлије са подручја општине Градишка и Лакташи, који су посјетиоцима презентовати своје умијеће.
У предивном амбијенту, испред дрвених кућица са цвијећем, своје умијеће показали су најбољи мајстори свог заната: Брано Рачић-чамџија, Бошко Ђурашиновић-обућар, Бошко Деспотовић – казанџија, Дарио Шкорић –пчелар,трнкар, Хаљит Хаљити- посластичар, Мира Јалић- опанчар, Рајко Бакић –ковач, Ранко Вукотић- ременар и чланице Удружења жена “Бреза” из Ламинаца.
Манифестацију је отворио замјеник начелника општине Градишка, Огњен Жмирић . Жмирић је изразио задовољство што се манифестација овог типа по први пут организује у Градишци у склопу традиционалне манифестације “Градишка јесен”.
-Ово је прилика да се они мало старији присјете како се некада радило, а млађи да виде и науче, какво умијеће посједују наше врхунске занатлије. Надам се да ће манифестација “Дани старих заната” у склопу “Градишке јесен” сваке године узети значаја и бити све масовнија , истакао је Жмирић.
-Ми смо као организатори “Дана старих заната”, пуним капацитетом стали иза идеје да сачувамо наше традиционалне занате, како не би отишли у заборав. Да покушамо створити нове, младе занатлије и потакнути дјецу да се баве неким од ових заната, јер је умјетност коју ови изванредни људи стварају, за мене импресивна. Из тог разлога разлога имам утисак, да је ово најљепши програм Културног центра, који ће сигурно расти из године у годину и бити богатији у сваком погледу, рекао је директор Културног центра Жељко Благојевић.

Благојевић је овом приликом, захвалио Општини Градишка, Завичајном музеју, Паб-у “Манифактура” и поједнцима који су помогли реализацију манифестације “Дани старих заната”.
Посјетиоци манифестције имали су прилику да уживо виде како се израђују разне рукотворине, којима занатлије чувају своје умијеће од заборава.
Посебну пажњу, привукле су чланице Удружења “Бреза”, чији је станд био један од најатрактивнијих и највеселији. Поред изложених ручних радова и бројних специјалитета домаће кухиње, бака Драгиња Лончар показала је окупљенима како се развија пита.
Упркос лошем времену манифестација ”Дани старих заната” привукла је велики број посјетилаца свих генерација, који су са одушевљењем посматрали поступак израде различитих мајсторија сваког од учесника.