На језеру Ламинци код Градишке у петак, 25. септембра почео је 15. сазив Ликовне колоније „Градишка 2017“, који је окупио једанаест еминентних сликара из Републике Српске и Србије.
У прекрасном природном амбијенту језера Ламинци, умјетници ће стварати до 31. августа ,када је предвиђено затварање колоније и мини изложба насталих умјетничких дјела.
Предсједник Удружења ликовних умјетника Градишка Милован Чикић каже да овогодишња колонија као и претходне није тематски условљена , већ сликари имају потпуну умјетничку слободу.
Овогодишњу ликовну колонију организовало је Удружење ликовних умјетника Градишке, уз подршку Културног центра и Завичајног музеја, те уз покровитељство начелника Општине Градишка.
-Градишка ликовна колонија има традицију дугу 15 година, те из године у годину расте. Збирка досадашњх радова са свих ликовних колонија тренутно броји око 150 умјетничких слика и налази се у депоу Културног центра, гдје је и сједиште Удружења ликовних умјетника Градишка. До краја године планирамо пописати и објединити збирку. Одабрана дјела збирке се више неће моћи уступати, док ће остала дјела бити на располагању Општини Градишка која је генерални покровитељ свих досадашњих ликовних колонија, рекао је Предсједник УЛУГ Милован Чикић.
Изложба слика са овогодишње колоније, биће уприличена у оквиру манифестације Градишка јесен, крајем септембра у Завичајном музеју.