Славко Љољић из Крушкика већ трећу годину за редом успјешно се бави узгојем соје. Ове године засадио је соју на површини од 12 хектара. Јака суша, која је многим пољопривредним произвођачима нанијела огромне штете, није изненадила овог вриједног домаћина.
Наиме, да би обезбиједио довољну количину влаге за успјешан принос соје, Љољић је сопственим средствима ископао бунара за наводњавање на једној од парцела. На дубини од само неколико метара пронашао је воду, те одлучио да ископа бунара. Бунар је ископао и озидао на веома необичан начин,уз помоћ тракторских гума.
Каже да му је сада много лакше , јер може да наводњава ову изуетно захвалну ратарску културу, а принос исте се значајно увећао.
Љољић истиче да је јако задовољан овогодишњим приносом, а што је најважније и добром откупном цијеном.
Захваљујући одличној сарадњи са компанијом „Голић траде“ , Љољић има обезбијеђен пласман на тржиште и одличну продајну цијену за свој производ.
Породица Љољић планира да повећа узгој соје, те ако све буде ишло по плану,овом ратарском културом засијаће још 30 хектара .
Породица Љољић поред узгоја соје, већ дужи низ година бави се и воћарством. На преко 5 хектара имају засаде јабука и крушака. Нажалост, уназад неколико година због временских непогода, јаких мразева и леда готово да немају никакве приносе, те се све више окрећу узгоју соје.
Више од 40 године породица Љољић власник је угоститељског објекта „Ресторан Љољић“ који својим изгледом, угодним амбијентом и љубазним особљем његује дух старих времена и чува традицију Поткозарја. Ресторан се налази поред главне цесте у Крушкику и омиљено је мјесто за чашицу добре капљице и разговора, како бројних мјештана тако и путника пролазника.
Захваљујући Славковој супрузи, Свјетлани Љољић, тераса овог угоститељског објекта украшена је најљепшим и најраскошнијим цвијећем, те сигурно може понијети титулу најљепше и најуређеније терасе у Градишци, али и шире.
Вриједној породици Љољић желимо много среће и успјеха у даљем раду.