БРАЋА ВИДАЧКОВИЋ ИЗ ГРБАВАЦА НАЈБОЉИ ПРОИЗВОЂАЧИ ЛУБЕНИЦЕ У ПОТКОЗАРЈУ

Породица Видачковић из Грбаваца, коју чине мајка Миља и синови Милан и Зоран , једна је од најбољих произвођача лубеница и диња у овом дијелу Покозарја.
Производњом лубеница и поврћа на велико, браћа Видачковић успјешно се баве већ четири године. Поред узгоја лубеница, Видачковићи се баве и пластеничком производњом поврћа, првенствено паприка. Тренутно имају два пластеника од по 1000 м2 у којима се налазе 5000 садница паприка тзв.ајваруше, 2000 фафрона и неколико стотина садница патлиџана.
Осим пластеничког засада , на отвореном се налазе све остале врсте разноврсног поврћа за продају и властите потребе, све укупно преко 20 000 садница различитог поврћа.
Ове године засадили су 5000 садница лубенице и 500 садница диње. Парцела се налази поред ријеке Лубине што увелико олакшава наводњавање. Ријеч је о најквалитетнијем сјемену и врхунски припремљеној земљи, те очекују принос од преко 60 тона најслађе лубенице.
Свакодневни напоран рад,посвећеност, брига, знање и велика љубав рецепт је за одличан принос и врхунски квалитет,кажу Видачковићи.
Мајка Миља, стуб породице, истиче да је јако поносна на своје синове који су првенствено добри људи, али и одговорни и вриједни радници посвећени свом послу и својој породици.
Иако постоје потешкоће у пласирању ових пољопривредних производа на тржисте, Видачковићи се не жале. Кажу да би зарад могла бити боља,с обзиром на квалитет који нуде,ипак не одустају и вјерују да ће убудуће бити боља ситуација на домаћем тржишту.
-Кад производите нешто квалитетно и постигнете максималан принос то је прави успјех и сатисфакција за даље, а тада и зарада неће изостати, истичу Видачковићи.
Уколико Вас пут нанесе у Грбавце,топло препоручујемо најбољу и најслађу лубеницу из засада породице Видачковић.