У Културном центру Градишка синоћ је представљена књига „Јасеновац- херојски подвиг логораша Миле Ристића“ аутора Данила Карапетровића.
Књига говори о страви и ужасу монструозног логора Јасеновац и херојском подвигу логораша Миле Ристића из села Миљевићи код Градишке, који је савладавши усташког стражара омогућио пробој и бјег у слободу десетинама последњих јасеновачких логораша.
Аутор истиче да је на књизи радио више од годину дана, користећи бројне историјске,литерарне, документарне изворе који се тичу ове тематике, али и жива свједочења преживјелих логораша највећег усташког логора Јасеновац.
Према ријечима Карапетровића, књига је за кратко вријеме постала покретни споменик, и налази се у библиотекама свих већих градова Републике Српске и Србије,па чак и у Аустралији.
-Јако је важно да младе генерације сазнају шта се све догађало у току Другог свјетског рата на нашем подручју, о стахотама које су почињене над српским народом у логору Јасеновац, али и свим осталим стратиштима широм монструозне НДХ. Такође, битно је да знамо и чувамо сјећење на велике хероје ,какав је био Миле Ристић .
Поред аутора о књизи су говорили др Зора Малешевић и Ђуро Кољанин који је као дијете био заточеник логора Сисак у НДХ.