За све љубитеље латино ритмова синоћ је на љетној сцени Културног центра одржано „Салса вече“ у организацији Плесног клуба „Ритам“.
Овом приликом чланови Плесног клуба “Ритам” одржали су јавни плесни час и упознали публику са основним елементима тренутно најпопуларнијег плеса на свијету-салсе.

  • Циљ вечерашњег плесног час је буђење свијести и ширење информација о тренутно најмодернијем плесу на свијету-салси, а према мом мишљењу и једном од најљепших плесова, рекао је плесни трененер и један од најуспјешнији чланова ПК “Ритам, Светислав Савановић .
    Савановић истиче да је салса карактеристичан плес по томе што у себи има утицај више врста плесова и може се играти уз било који ритам.
    -Салса има један основни корак, а све остало је ствар импровизације. Ова врста плеса од вас захтјева само једно ,а то је добар провод, нагласио је Савановић.
    Предивно љетно вече и латино ритмови привукли су пажњу бројних пролазника, који су се придружили члановима ПК “Ритам “и заплесали салсу. Ново плесно дружење на љетној сцени Културног центра, ПК “Ритам” заказао је за наредну седмицу.
    Плесни клуб “Ритам” је афирмисани плесни клубу са сједиштем у Српцу, који је основан прије 22 године. Тренутно броји 150 чланова сви старосних група. Поред Српца и Градишке, клуб дијелује у Модричи, Дервенти и Ножичком. „Ритам“ је пуноправан и активан члан Савеза спортског плеса Републике Српске и Плесног спортског савеза БиХ.