У градишком Културном центру синоћ је одиграна позоришна представа „Самоубица“ у извођењу глумаца Позоришта Приједор.
Аутор текста је руски писцац Николај Ердман, а режију потписује Жељко Стјепановић.
Представа “Самоубица“ говори о човјеку који је незапослен и живи од плате своје супруге. Притиснут због тога тешким осјећањима намјерава да се убије, а његове слабости покушава да искористи група људи који попут лешинара желе на различите начине извући корист за себе из његове смрти.
Глумица Мирела Предојевић каже да је представа одлично прихваћен од стране публике, јер је доноси једну животну причу. Ријеч је о заиста динамичној представи, која на прву дијелује као комедија, али заправо је трагикомедија .
-Главну улогу у представи, лик Семиона Семионевича потенцијалног самоубицу, игра глумац Деан Батоз. Батоз истиче да се представа подудара са данашњим ситуацијом, иако је текст писан прије више од сто година. Човјек који је разочаран у живот одлучи да се убије ,а сви остали из његовог окружења, настоје да се окористе његовом несрећом.
Овај текст из 1932. године, био је забрањен до 1982. године, а аутор и продуцент су завршили у Гулагу у Сибиру.
-Ријеч је о црнохуморној комедији коју играмо као водвиљ, гдје глумци треба да мртви озбиљни засмију публику. Представа је доста динамична, занимљива са много глумаца и много текста, а све то је резултирало добром комедијом, рекао је Батоз.
Изванредна глумачка екипа у саставу:Деан Батоз, Татјана Бињаш Батоз, Зорица Јојић, Жељко Касап, Мирела Предојевић, Срђан Кнегињић, Сандра Мацура, Дубравко Вукадиновић, Борис Томић, Желимир Ривић, Јелена Сексен и Ена Радовановић, награђена је громогласним аплаузом.
Представа“ Самоубица“ се налази на сталном репертоару Позоришта Приједор, а поред Градишке представљена је и бањалучкој публици.