У препуној сали Културног центра у Градишци синоћ је одржан традиционални Дјечији полугодишњи концерт КУД-а „Коловит“.
Девет дјечијих ансамбала са преко 300 полазника, узраста од четири до петнаест година одушевило је бројну публику новим кореографијама.Поред градских дјечијих група, на концерту су наступиле и дјечије фолклорне групе Куд-а „Коловит“ из Турјака, Машића и Крушкика.
-Као и сваке године припремили смо нови програм и нове кореографије, како би се дјеца представила публици, али првенствено родитељима. Дјеца су заиста вриједно радила и са нестрпљењем очекивала овај концерт, јер то је прилика да покажу резултате нашег заједничког рада и труда током протеклих мјесеци, рекао је предсједник КУД-а „Коловит“ Мирко Борјановић.
Борјановић је додао да су у овој полусезони дјечије групе Куд-а „Коловит“ наступале у Бањалуци, Новом Саду, Ђурђеву и Суботици, као и на бројним манифестацијама и свечаним академијама на подручју општине Градишка.
Говорећи о даљим активностима и плановима , Борјановић је истакао да почетком јула први ансамбл КУД-а „Коловит“ путује на турнеју у Словачку, а двије дјечије групе путују у Бугарску, након чега слиједи љетна пауза и одмор.