Традиционални годишњи концерт ученика Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ одржан је синоћ у концертној сали Културног центра у Градишци. Бројној публици представило се преко тридесет најуспјешнијих полазника који су на различитим инструментима извели неке од најљепших дијела класичне и савремене музике. Наступили су и чланови хора млађег и старијег узраста, а по први пут представили су се ученици на виолончелу.
Директор ОМШ „Бранко Смиљанић“, Иван Ристић рекао је да је годишњи концерт круна усјешног рада и јако важан догађај за музичку школу ,професоре и ученике.
-Школску 2016/17 обиљежио је велики број јавних наступа ученика наше школе на бројним манифестацијама, свечаним академијама, изложбама , а приредили смо велики број интерних часова. Наши ученици су учествовали на десет међународних такмичења, гдје су освојили 34 награде, од који девет првих, шеснаест других и девет трећих награда, истакаоје Ристић.
На концерту су наступили сви награђени ученици и ученици са свих музичких одсјека ове школе, гитара, виолина, флаута, хармоника, клавир и виолончело.
Вечерас у концертној сали Културног центра са почетком у 19 часова одржаће се концерт Музичког забавишта ОМШ „Бранко Смиљанић“. Улаз је слободан.