Представа „Прах“ са Наташом Нинковић и Зораном Цвијановић одушевила градишку публику
У препуној сали градишког Културног центра синоћ је одиграна позоришна представа „Прах“ са Наташом Нинковић и Зораном Цвијановићем у главним улогама.
Представа „Прах“,рађена по тексту мађарског писца Ђерђа Шпира, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића. бави се тумачењем односа брачног пара, средњих година, растрзаног између материјалне и моралне кризе.“Прах“ је трагикомедија о брачном пару који живе на граници сиромаштва, а потом на лотоу добијају два милиона евра.
Глумац Зоран Цвијановић, који први пут гостује у Градишци, иамо је само ријечи хвале за амбијент Културног центра, али првенствено за градишку публику , пред којом је ,како каже ,играо као пред људима које јако дуго познаје.
-У овој представи мушкарац и жена немају име,они су ликови који се зову Мушкарац и Жена и писац се намјерно одлучио за то, јер је хтио да постигне једну дозу универзалности, да покаже како жене живе у бризи и страху, а мушкарци у кривици и одговорности, рекао је Зоран Цвијановић.
-Ова представа има једну дивну људску поруку, њих двоје се одрекну огромног богатства да би остали заједно, сматрам да то најљепша порука која може да се пошаље, истакао је Цвијановић.
Представа „Прах“ до сада има преко 70 извођења, а поред наступа у Србији и широм региона, играна је у Канади, Ослу и Цириху.
Изванредне београдске глумце градишка публика наградила је дуготрајним и громогласним аплаузом.
Након Градишке, представа ће бити одиграна у Приједору и Брчком.