У Културном центру Градишка синоћ је одржана промоција часописа “Талас”.
“Талас“ је независни часопис који излази тромјесечно и говори о ствараоцима и стварању, а намијењен је њима и онима који ће то тек да постану. На промоцији су говорили главни и одговорни уредник часопис “Талас” Бориса Максимовића и технички уредник ,Срђан Иванковић, на чију иницијативу је часопис и покренут.
Према ријечима уредника часопис ”Талас” чува од заборава стварање, страст, љубав и напоран рад. Очишћен је од дневне политике, таблоидних садржаја и црне хронике.
-Стварање, које је централна тема часописа ,није схваћено у уско умјетничком значењу. Стварати се може и мала породична пекара, здравија животна средина или боља будућност за своју околину, каже уредник Борис Максимовић.
-Много је изузетно успјешних људи у нашем окружењу, који су скромни, неекспонирају се, раде свој посао негдје у тишини, а заслужују да се чује њихов глас и њихова прича. Управо такви људи покрећу нас и часописа “Талас”. “Талас” је управо платформа за такве људе, истакао је Максимовић.
Према ријечима Максимовића, часопис је одлично прихваћен у ширим друштвеним круговима. Први број изашао је у јуну прошле године, а за неколико седмица пред читаоцима наћи ће се четврти број часописа “Талас”.

претходна објава