Дарија Вукота, ученица VI разреда ОШ „Данило Борковић“ у друштву наставнице Мирјане Вукота, доставила је јуче у Културни центар Градишка осам поетских радова на конкурс за најбољи литерарни рад.
Прољеће, Фудбал, Навијачка пјесма, само су неки од наслова Даријиних пјесама, које је одабрала за учешће на конкурсу „Витезовог пролећа“.
Поред пјесама за конкурс, Дарија је искористила прилику да директору Културног центра господину Благојевићу покаже и своју богату пјесмарицу, коју је украсила предивним цртежима.
Ова мала пјесникиња, свој таленат за писање већ је потврдила освојивши прво мјесто на литерарном конкурсу „Народне библиотеке“ Градишка, под називом „Прољеће у мом крају“ 2015. године и другу награду на републичком конкурсу НЛБ банке под називом „Уштедјећу“ за пјесму „Касица“. Даријина награда за друго мјесто, у износу од 1000 КМ, освојена на конкурсу НЛБ банке је усмјерена за опремање школе чији је она ученик. Захваљујући Дарији, Основна школа „Данило Борковић“ добила је нове столове и столице у вриједности освојене награде.
Поред тога, Даријине пјесме објављене су у „Зборнику књижевног стваралаштва младих Републике Српске“ за 2016.годину.
Иако се из пера ове мале пјесникиње свакодневно нижу предивни стихови, ипак поезија није једина Даријина љубав. Ова предивна дјевојчица одлично свира клавир, плеше и пјева. А како истиче, велика жеља јој је да учествује у емисији „Пинкове звездице“.
Директор Културног центра Жељко Благојевић, захвалио је Дарији за учешће на конкурсу, уз жељу да и даље пише поезију, осваја награде и тако буде понос нашег града.
Дарија је овом приликом прихватила директоров позив за учешће на великој завршној приредби, коју ће Културни центар организовати поводом проглашења побједника конкурса „Витезово пролеће“ за најбољи литерарни рад ученика основних и средњих школа општине Градишка.