У Културном центру Градишка синоћ је одржано „Вече поезије“ за одрасле чиме је завршен Други фестивал поезије „Витезово пролеће“ у Градишци.
Љубитељи поезије и лијепе писане ријечи уживали су два сата у најљепшим стиховима двадесет најеминентнијих српских пјесника из Србије , Црне Горе и Републике Српске.
Овом приликом , редакција Часописа „Витез“ предвођена главним и одговорним уредником Недељком Попадићем уручила је директору Културног центра, Жељку Благојевићу Златну повељу за изузетан и драгоцјен допринос уљепшавању живота дјетета.
-Изузетна је част добити признање од најеминентнијих српских књижевника, а посебно за уљепшавање живота дјетета, и сиугурно је да ћу ,као директор Културног центра и у будуће настојати да дјеци уљепшамо дјетинство, и приредим им најбоље културне ,едукативне, али првенствено забавне садржаје у нашем граду, рекао је директор Жељко Благојевић.
Благојевић је захвалио,свим пјесницима који су учествовали на овогодишњем Фестивалу и што су управо на Свјетски дан поезије у нашем граду приредили овај јединствени културни догађај.
У знак захвалности пјесницима „Витезовима“ ,директор КЦ Жељко Благојевић уручио је Златне Повеље за посебан допринос култури :предсједнику Удружења књижевника Србије ,Радомиру Андрићу, изванредном пјеснику и рокеру Бори Ђорђевићу и часопису за дјецу „Витез“ .
Подсјећамо, првог дана Фестивала „Витезово пролеће“ у Културном центру одржано је дружење пјесника „Витезовог караван“ са преко 1500 градишких основаца.
Дружењу са најпознатијим српским пјесницима присуствовали су ученици основних школа „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“из Градишке. Такође, на свечаном отварању „Витезовог пролећа“, директор Културног центра Жељко Благојевић прогласио је отвореним Конкурс за најбољи литерарни рад за ученике основних и средњих школа са подручја општине Градишка, који ће бити отворен до 31.маја 2017. године.
У склопу првог фестивалског дана, пјесници –Витезови посјетили су Дневни центар Удружења МНРЛ и Одјел педијатрије Опште болнице у Градишци , гдје су дружили се малишанима, читали поеизију и пјевали им дјечије пјесме.
Директор Културног центра, Жељко Благојевић, другог дана Фестивала, организовао је за све пјеснике, посјету Меморијалном-спомен подручју „Доња Градина“ и манастиру Моштаница.
Свечаном затварању Фестивала “Витезово пролеће“присуствовао је и начелник општине Градишка , Зоран Аџић, који је још једном захвалио пјесницима, који су градишкој публици приредили овај изузетан културни догађај, уз жељу да прерасте у традицију, истичући да ће локална управа подржати Фестивал и у наредним годинама.