Клуб Здравља Градишка организовао је протеклог викенда у Културном центру мини серију здравствених предавања под називом “10 заповести доброг здравља”.
Предавања о принципима доброг здравља, превенцији, добрим и лошим животним навикама. одржала је професор биологије из Новог Сада, Рајна Стаменов Радосављевић . Према ријечима професорице Радосављевић, човјечанство данас има велики проблем јер једе рафинисану храну из које је одстрањен највећи број корисних и хранљивих састојака, а око 80% болести данашњице и пријевремених умирања дешава се као посљедица неадекватног животног стила.

  • „10 заповести доброг здравља“ је један свеобухватан систем здравља, здравог живљења, који је заснован на курсу званом „Нови почетак“ и он обухвата, осим исхране, уношење довољне количине воде, редовну физичку активност, излагање сунцу и многе друге аспекте. У оквиру предавања говорим о десет потпуно бесплатних аспеката живљења ,које можемо бесплатно да примјенимо, само ако знамо и хоћемо, истакла је проф. Рајна С. Радосављевић.
    Радосављевићева је додала да је до сада оџала бројна предавања на ову тему првенствено у Србији, али и широм региона и Европе, гдје такође постоје Клубови здравља.
    -Мини серија предавања , је увод у цијелокупни програма који ће Клуб Здравља Градишка покренути, већ почетком марта. Ријеч је о програму “New Start – Нови почетак” који је конципиран тако да на осам предавања људи уче о важности здраве исхране, вјежбања, боравка у природи и свим стварима које су важне за човјеково здравље, истакао је координатор Клуба Здравља, Лав Шћеловић.
    Клуб Здравља у Градишци постоји неколико година , са одређеним паузама у дјеловању, и управо овом серијом предавања,како истиче Шћеловић, поново крећу са активностима. Шћеловић додаје, да је Клуб здравља конципиран тако да организује предавања о здрављу, разне радионице, курсеве здравог кухања и упоште дружење, те на тај начин помаже људима да побољшају квалитет свог живота.