У организацији Удружења „Денариус“ у градишком Културном центру одржан је јубиларни 10. сајам колекционарства и антиквитета “Денариус 2017“.
Као и сваки пут, сајам је окупио бројне колекционаре са подручја Републике Српске, БиХ, Србије и Хрватске ,који су презентовали изванредне приватне колекције из различитих области сакупљања.
Посјетиоци били су у прилици да виде традиционалне области колекционарства: филателија , нумизматика, милитарија али и друге различите антиквитете.
Предсједник Друштва „Денариус“ Ален Мешић рекао је да је изузетно задовољан одзивом колекционара-излагача , као и посјетом љубитеља антиквитета.
-Сајам антиквитета у Градишци већ је постао традиција,и ово је сигурно добра промоција наше општине, али првенствено нашег Удружења „Денариус“. Сваке године имамо све више чланова-колекционара,а у последњих неколико мјесеци повећао се број чланова са подручја наше општине, на шта смо посебно поносни, рекао је Мешић.
Мешић је додао да је сајам идеална прилика за дружење, размијену информација и искуства међу колекционарима, али и начин да се продају и употпуне колекције.
Удружење „Денариус“ са сједиштем у Градишци основано је у септембру 2012. и једино је регистровано удружење колекционара у БиХ. Тренутно броји преко 90 активних чланова са подручја читаве Босне и Херцеговине.