У организацији Савеза иноватора Републике Српске и Удружења иноватора Градишка у Културном центру синоћ је отворена изложба под називом „ТЕСЛА“ .
Изложба је отворена поводом 160 година од рођења највећег српског научника Николе Тесле . Поставку чини 35 банера на којима су на ефектан начин, фотографијом и текстом презентован живот, научно-истраживачки рад и достигнућа Николе Тесле.

-У склопу обиљежавања овог изузетно значајног јубилеја Савез иноватора РС иницирао је и организовао низ манифестација у част Николе Тесле, као што су: Теслин времеплов у 4Д , конкурс о животу и дјелу Николе Тесле за ученике основних и средњих школе, учешћа на манифестацијама широм региона и изложба “ТЕСЛА“ , која је претходно одржана у Бања Луци, Челинцу, а након Градишке биће представљена и у другим градовима Републике Српске, рекао је секретар Савеза иноватора, Љубиша Пашић.
Пашић је истакао да је циљ изложбе ,између осталог ,да инспирише младе и буде им подстрек да своја знања усаврше на примјерима Николе Тесле уз кориштење савремених технологија, првенствено дигиталзације.
-Позивам младе, који се баве науком, истраживањем и који се опредјељују за техничке дисциплине, да узму активно учешће, да сви учемо од Тесле и да своје идеје знамо реализовати, додао је Пашић.
– Удружење иноватора Градишка данас обиљежава десету годишњицу постојања, и изузетно нам је задовољство што свој јубилеј обиљежавамо управо отварањем изложбе о Николи Тесли у нашем граду, рекао је предсједник Удружења иноватаора Градишка Мирко Писарић.
Писарић је захвалио Савезу иноватора РС, Културном центру и свим осталим спонзорима, који су помогли реализацију изложбе „Тесла“ у Градишци.
Изложба „Тесла“ у Културном центру Градишка отворена је наредних десет дана.