Поводом обиљежавања празника посвећеног првом српском архиепископу, просветитељу и светитељу Светом Сави у Културном центру Градишка одржана је свечана академија под називом „САВА- ПРИНЦ И ПРОСВЕТИТЕЉ“.
У богатом културно-умјетничком програму учествовали су ученици основних и средњих школа са подручја општине Градишка, који су читали рецитале о Светом Сави, Музичка школа „Бранко Смиљанић“, Градски дјевојачки хор „Лира“ под диригентском палицом Свјетлане Паунеску, полазници ЈПУ „Лепа Радић“, Плесни клуб „Ритам“, глумци Град позоришта, те бројни солисти.
Професор Радана Вила Станишљевић, која је режирала Светосавску академију истакла је да је Свети Сава је ренесансни лик, зато што је у једном човјеку истовремено толико државности, дипломатије, трагања за истином и службе православљу.
-Таква личност није се појавила послије њега и ми се заправо повремено сјетимо Саве монаха и повремено идемо његовом стазом. Штета што не идемо његовим путем, јер би тада наши животи и судбине били сасвим другачији. Он је све створио, утемељио, одржавио, оспособио и усправио српски народ”, истакла је Станишљевићева.