У Културном центру Градишка 14.11.2023. у 19 часова биће представљена десета књига ауторке Неде Ђукић Боројевић. Ради се о Другом и допуњеном издању књиге „Вила са Чакора“ – драмска прича, писана по истинитом догађају, који се десио не тако далеке 1975. године.

Злочин се десио на превоју Чакор планине, смјештене на граници Црне Горе и Србије, у дијелу према Косову и Метохији. Гимназијалку Бранку Ђукић су пресрела двојица Шиптара, покушали је силовати и када нису наум остварили, један од њих је испалио смртоносни хитац у Бранкину главу. Злочинци су убрзо лоцирани и ухапшени у Дечану. У судници Бјелопољског суда убицу је из револвера ликвидирао Бранкин отац Раде, пошто је признао, да је Бранку убио само ради тога што је Српкиња.

Бранка се овилила и поанђелила у небеско царсто и легенду преселила. На страницама ове књиге кроз сјећања Бранка живи, јер је бирајући између смрти и части изабрала смрт и тако осигурала вјечно блаженство у царству Божијем, као и њен отац Раде – осветник.

О књизи говоре: проф. др Љубомир Милутиновић, Велимир Голијанин, Давор Симишић и ауторка књиге Неда Ђукић Боројевић.

Музичка пратња гуслар Васо Драшковић, флаута Марија Родић и најмлађих чланица ЦКУД „Лепа Радић“

Модератор : Клаудиа Боројевић

May be an image of text that says 'културни центар Jy културни центар градишка организује представлане книге „вила CA чакора" ауторке неде букин боројевиһ -драмска прича o страдану бранке ъукин- нелабукиьборолевиь неда букиъ боролевиъ вила CA чакора Appo AOITTREZTA ahatne уторак, 14. новембар 2023. год. y 19 часова културни центар градишка'