У петак, 29. септембра од 20 часова у малој сали Културног центра Градишка биће изведен кабаре под називом „Нек остане међу нама“ Небојше Курузовића уз музичку пратњу Милана Савића (клавир) и Стефана Тешановића (гитара).
Кабаре носи причу у којој је савремени човјек заборавио праксу искрених и интимних пријатељских разговора а који би требало да остану „међу нама“.
Вјероватно сте некада имали искрен разговор са неком особом послије кога сте схватили да сте сада много повезанији и интимнији. Са друге стране вам је донекле и жао што тај разговор није забиљежен како би остао и међу генерацијама које долазе.
Управо тај моменат ће се десити на самој сцени у коме се једносмјерна кабаретска драма говорена кроз искрене стихове самопроглашеног пјесника Небојше Курузовића и музику претвара у дуодраму у тренутку извођења некога од гостију.
Сваки гост који изађе на сцену моћи ће да бира између три теме и то: „Постали смо странци“, „Уби ме полузнање и војници партије“ и „Љубав ће спасити свијет“.
Зависно од теме које изабере на крају разговора моћи ће да из шешира које носе ове називе извуче име пјесме која ће за њега у том тренутку бити изведена од стране читавог бенда.
Кабаре је настао у копродукцији Центра за креативни рад „Добри медо“ и Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке на чијем се редовном репертоару налази овај кабаре.

Текст и вокал: Небојша Курузовић
Музика и аранжман:
– Милан Савић (клавир)
– Стефан Тешановић (гитара)
Петак, 29. септембар 2023. год. у 20 часова
Мала сала Културног центра Градишка
Улаз слободан.