У великој сали Културног центра у Градишци протеклог викенда одржан је традиционални годишњи концерт ЦКУД „Лепа Радић“ под називом „Направи корак – уђи у коло“.

Према ријечима предсједника ЦКУД „Лепа Радић“ Давора Симишића, овогодишњи концерт је одржан у два термина због великог броја чланова као и публике.

Симишић је истакао да је програм годишњег концерт веома богат и разноврстан.

– За вечерашњи концерт припремили смо један шаролик колаж кореографија. Концерт ћемо отворити Играма из Лијевче поља, које су наша лична карта, а затим ће премијерно бити изведене Игре из Пирота. На програму су још Игре из Мачве, Јасеница, Босанске Крајине и бројне друге, а поред играчких на концерту ће наступити и све пјевачке секције нашег друштва, рекао је Симишић.

Симишић је посебно истакао наступ намлађих чланова овог културно умјетничког друштва, а то је пет предшколских секција из ЈПУ „Лепа Радић“ из Градишке, које као и увијек посебно разнијеже и одушеве публику.

Према његовим ријечима година на измаку била је врло успјешна за Цкуд „Лепа Радић“.

-Ми смо ове године учинили значајне помаке, првенствено у броју чланова. Прешли смо цифру од 500 чланова и тренутно смо једно од најбројнијих друштава у региону. Поред тога, преселили смо у нове просторије у граду, запослили смо умјетничког руководиоца, шили смо нове ношње, те реализовали бројне активности међу којима су и оне хуманитарног карактера, казао је Симишић .

Симишић је нагласио да тајна успјешног постојања и рада овог друштва лежи првенствено у посвећености управе и стручних сарадника, као и добри међуљудски односи, који су јако значајни и о којима врло воде рачуна.