У четвртак, 17.новембра 2022.године са почетком у 20.00 часова на позоришној сцени Културног центра у Градишци биће изведена позоришна представа „ХРКАЧИ“ Народног позоришта Републике Српске, рађена по тексту и у режији Николе Коље Пејаковића.

Ријеч је о комедији чији је радни наслов био „Болест“, а која говори о актуелном тренутку, односно о времену пандемије вируса корона ,која званично и даље траје.
У представи играју: Николина Фригановић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин, Данило Керкез и Миодраг Маркићевић.
Аутор о представи:
„Комад ‘Болест’ (Хркачи) почео сам, колико се сјећам, да пишем средином прошле године, када се вирус већ увелико рекламирао на телевизији. Разни ликови су нас плашили да ћемо да умремо сви, ако се не деси чудо. И десило се мини-чудо; пронађена је вакцина. Јавност је подијељена на оне који вјерују у вакцину и оне који не вјерују. Међутим, вакцинисали су се и једни и други. Ја, некако, не вјерујем њушкама које ме плаше смрћу. Смрт и ја се нисмо још упознали, али знам да ме она помиње, понекад, у црном друштву“, казао је Пејаковић поводом овог комада.
Додаје да човјек бира коме ће да вјерује и да је он изабрао.
„Ионако је овај живот само један велики испит, да би Господ видио ко је за ђубре, а ко за вјечност. И тако, у том размишљању, добио сам корону, и то делта варијанту. Из болнице сам изашао као олупина. Једва сам остао жив, кажу моји добри доктори. Богу хвала за све – кажем ја. Текст, по коме је урађена представа, завршио сам неколико дана прије него што сам добио корону. Добро ми је дошла болест, јер сам сад проблем короне успио да сагледам из другог угла, изнутра“, истиче Пејаковић.
Међутим, Пејаковић наводи да овај комад није о корони, већ о нама и нашим болестима које душу нападају, о страстима и моралном суноврату модерног друштва.

Четвртак, 17. новембра 2022.год. у 20.00 часовa Мала сала Културног центра Градишка
Цијена улазнице : у претпродаји 10 КМ , на дан извођења 12 КМ