Монодрама „Наши дани”- Радослав Рале Миленковић
У сриједу, 19.октобра са почетком у 20 часова у позоришној сали Културног центра у Градишци, познати српски глумац Радослав Рале Миленковић извешће монодраму „НАШИ ДАНИ“ .

Ријеч је о монодрами рађеној по Домановићевим сатирама и Дисовој поезији, док су адаптација, драматизација текстова, режија и глума дјело искључиво Миленковића. Домановић је сатире писао за вријеме Обреновића, Дис је пјесму „Наши дани“ написао за вријеме Карађорђевића, а Миленковић је премијерно извео монодраму за вријеме социјализма, тачније , 17. маја 1984. године.

Радослав Миленковић овдје игра више од тридесет ликова, а један од његових протагониста војног министра не проналази у кабинету јер је овај на петнаестодневној војној обуци.
Миленковићев министар полиције, са друге стране, говори како ће пјевати „Миљацку“, јер се народ окупио на улици да прослави петогодишњицу оседлавања његовог коња.

Представа „Наши дани“, као што јој и само име каже, вјерно одсликава садашњи тренутак, а колико се тај тренутак разликује од доба Обреновића, Карађорђевића или социјализма, прича је за себе. Укратко, то је прича о менталитету једног народа који није склон промјенама и такву причу већ 36 година на тацни нам сервира Радослав Рале Миленковић.

Кроз имагинарно путовање које главни лик предузима у напору да се, након дугогодишњег изгнанства, врати у своју отаџбину, он се сусреће са представницима власти и постаје учесник и сведок расула и пропасти свих сегмената друштва. А најдраматичнију промену главни јунак доживљава када се у преиспитивању националних митова суочава са разарајућом истином која поништава идеализовану (и митоманску) слику земље његових предака.

Сриједа,19.10.2022. у 20.00 часова
Мала сала Културног центра
Цијена улазнице 7 КМ