Глуме: Наташа Аксентијевић и Пеђа Дамјановић

Режија и адаптација: Раде Вукотић

Продукција: Душко Сријемац

Трајање 75 минута

Комедија о милиoн разлога зашто убити мужа, настала је након бурне реакције њежног спола на приручник ,,Како и зашто убити супругу”. Наиме аутор овог дјела Антонио Амури оптужен је за мушки шовинизам, после чега је уследио и приручник намењен дамама.

У овој урнебесној комедији жене ће успети да пронађу на који тип мужа су осуђене, са подробним објашњењем понашања и маштовитим препорукама за уклањање. Ту ће се наћи различити типови супруга, од кућног мајстора, хипохондра, сексуалних манијака, размажених кретена – наводе организатори.

Ова комедија према романима талијанског књижевника Антониа Амурриа до сада је реализирана на бројним позорницама, а духовито описани вербални окршаји у браку препуном трзавица насмијали су публику у свим дворанама.

Улогу супруга тумачи Пеђа Дамјановић, а између осталога има запажену улогу у забавно глазбеном играном програму „Чађава механа“.

Женску страну испричат ће глумица Наташа Аксентијевић.

Редатељ представе је Радомир Раде Вукотић. 1971. године уписује факултет драмских умјетности у Београду у класи Предрага Бајчетића. По дипломирању 1975. године постаје стални члан Позоришта на Теразијама.

Радио је као асистент режије великим југославенским редитељима: Соја Јовановић, Желимир Орешковић, Радослав Дорић, Александар Ђорђевић. 1990. године отвара прву умјетничку радионицу за позориште, филм, радио и телевизију ПРИЗОР у бившој Југославији.

Уторак, 14.06.2022. у 20:00 часова

Цијена улазнице: 12.00 КМ