?Уз концерт бањалучког Дјечијег хора „Врапчићи“ и аниматоре, бројни малишани прославили су јуче (26.12.) у Културном центру у Градишци Дјечију нову годину.

Разговарали смо са професором музичке културе и руководиоцем дјечијег хора „Врапчићи“, чика Браниславом Ђаковићем – Банетом

❓ Концерти дјечијег хора “Врапчићи“ пред Нову Годину у Градишци већ постају традиција?

➡ Бане: Ово је већ неколико година традиционални концерт у Градишци. Град Градишка је пријатељ хора „Врапчићи“. Ове године ћемо да промовишем неколико нових пјесама, а наравно пјеваћемо и новогодишње пјесме.

Богатији смо за нове чланове који се данас први пут појављују овдје. Једва чекамо концерт, а вечерас имамо још један концерт на РТРС-у „С љубављу храбрим срцима“.Као што видите сала ће бити пуна, сви смо се пожељели музике. Уз пјесму ћемо пожељети срећну Нову Годину, а очекујемо да публика интерактивно учествује у нашем концерту, тако да ће сви чути наше хитове „Ти и ја“, „Барбика“, „12 година“и остале. Биће много пјесме и плеса, као и увијек.

❓Да ли се и у којој мјери одразила пандемија на ваш рад?

➡ Ми смо мало успорили на почетку, међутим наши композитори су били вриједни и припремили нове пјесме, тако да имамо „Пјесмарицу“ са CD-om. Наше стваралаштво и даље промовишемо. Снимили смо преко сто композиција, а ово ће бити 18. издање, тако да очекујте нове пјесме.

Ваш Културни центар Градишка!