С оне стране шанка – Саша Ћатић

Јавна установа Културни центар Вам представља промоцију књиге „С оне стране шанка“, аутора Саше Ћатића. Саша Ћатић из Градишке је дефинитивно један од омиљених конобара, а самим тим што је и радио у већем броју локала у Градишци и један од познатијих.

Дођите на промоцију његове прве књиге која је заказана за 11.11.2021. године у Малој сали Културног центра Градишка, са почетком у 19:00 часова. Спремамо Вам посебна изненађења и до сад невиђену промоцију једне „кафанске“ приче.

„Како сам одабрао конобарски позив?

Или , можда боље да кажем како је конобарски позив одабрао мене. Као и сви, и ја сам у школским данима маштао о томе шта ћу бити кад порастем. Оно у чему сам се видио, била је историја или шумарство. Али… чудни су и непредвидиви животни путеви. Несретни рат, избјеглиштво и неимаштина су ме натјерали да се одрекнем својих снова. Био ми је наметнут неки други живот, у непознатој средини, међу непознатим људима. Тешке животне околности су ме присилиле да се сналазим како знам и умијем. У то вријеме један од послова до којих је било лакше доћи, био је конобарисање. Тако сам почео. Радио сам у граду у којем сам започео нови живот, али сам одлазио и у друга мјеста, да бих се усавршавао у овом занату, а и ради зараде која је била много боља.

Неуобичајено радно вријеме, комуникација и упознавање нових и различитих људи… све то временом и постепено уђе у крв, тако да бих сада могао рећи да сам, што се посла тиче, задовољан и срећан човјек. Да ли је заиста тако, наравно, вријеме ће показати. Разлози због којих сам заволио овај посао навели су ме да се окушам и у писању књиге. Колико сам био успјешан, просудите сами. Књига је настала радећи као конобар, читајући разне књиге и информације са друштвених мрежа. Све наведено и написано је мој лични став према угоститељству. Ја се надам да ћете уживати читајући је и да ће многи од вас, негдје у овој књизи, пронаћи себе.“

ЧЕТВРТАК, 11.11.2021.

Мала сала Културног центра

19..00 часова

Улаз слободан!

Ваш Културни центар Градишка!