На љетној позорници Културног центра Градишка у четвртак, 2. септембра у 20 часова биће одржан концерт Мјешовитог градског хора“Лира“.

Диригент хора Мирјам Марковић истакла је да су на репертоару етно пјесме, популарне пјесме забавне и поп музике, као и композиције у умјетничким аранжманима.

На концерту ће поред МГХ „Лира“ наступити и вокалне групе и гости концерта Пјевачка група КУД-а Коловит и бенд „Милер и пријатељи“, док ће хор имати и музичку пратњу више солиста и пратњу на клавиру и удараљкама.

Ово је први концерт хора након паузе изазване вирусом корона, а у наредном периоду 37 чланова планира учешће на Фестивалу хорова у Херцег Новом, почетком октобра, док је у децембру планирано одржавање манифестације „Хорски сусрети“ која би обухватила радионице и концерте из Градишке и региона.

Мјешовити градски хор “Лира“ тренутно има 37 активних чланова, а сви заинтересовани могу се пријавити на Фејсбук страници хора или директно код диригентице Мирјам МАрковићи или код било кога од чланова МГХ „Лира“ Градишка. https://www.facebook.com/mjesovitigradskihorliragradiska

претходна објава

следећа објава