Одржана промоција књиге „Све био је ритам“ бубњара рок састава „Азра“, Бориса Лајнера, 8. јула у 20 часова на Љетној позорници Завичајног музеја Градишка у организацији Културног центра Градишка.

Борис Лајнер рођен је 28. јануара 1957. у Чаковцу. Бубњеве свира од своје петнаесте године, а његов животни пут бива одређен након што упознаје Џонија Штулића који 1978. оснива рок састав по имену „Азра“. Учествовао је у низу регионалних пројеката као што су “Натурална мистика”, “Вјештице”, “Шо!Мазгоон”, “Аеродром”, “Хаустор” и други. Поред музике Борис се такођер бави вајарством, а сада је одлучио да се опроба у писању, иако нема пријашњег искуства у томе, јер како он то сам каже, једино што је написао у животу била су два писма, једно мајци, а друго дјевојци из војске.

Књига „Све био је ритам“ говори о „Азри“ и Џонију Штулићу, те њиховом заједничком стварању и животу који је трајао скоро 10 година, али доноси и до сада неиспричане приче о другим музичким великанима као што су Јосипа Лисац и Дарко Рундек. Ова књига је експлицитна и садржи бројне пикантерије које су уздрмале музичке и умјетничке кругове на простору бивше Југославије. Готово да смо сигурни да нема љубитеља „Азре“ и уопштено домаће рок сцене који не би пожелио да је прочита.

Да је Борисова изјава како рокенрол није мртав и како ће увијек да опстане истинита, увјерила нас је градишка публика сачињена од људи више различитих генерација, али ипак уједињених у добром музичком укусу и неким исправнијим вриједностима од ових које данас преовладавају.

Хвала ти Борисе што си нас барем на трен вратио у та безбрижнија и топлија времена за којима чезнемо и која сањамо. Хвала „Азри“ на стиховима који су остали уклесани у младост милиона људи и најљепше тренутке на које нас подсјећају.

Ваш Културни центар Градишка