Концерт камерне музике у ЈУ Културни центар Градишка, уторак 29.6.2021. године са почетком у 20:00 часова – Мала (Црвена) сала Културног центра.

Гитаристкиње су састав који чине:

Наташа Јокић

Похађала је студије гитаре на Академији умјетности у Бањој Луци, гдје је дипломирала 2006. године у класи Зорана Крајишника. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Рафаела Андие, Јакоба Лyнберга, Павела Штајдла, Ларса Триера, Анн Wаллстром, Давида Павловитса и других. Мастер студије уписала је 2008. године на Краљевском музичком конзерваторијуму у Штокхолму, гдје и завршава поменуте студије 2010. године у класи професора Питера Берлинд Карлсона. У току школовања освојила је бројне прве награде на републичким и савезним такмичењима ученика и студената музике.  Њена умјетничка активност обухвата велики број солистичких реситала и концерата у БиХ и иностранству (Шведска, Норвешка, Њемачка, Француска, Италија и др.). У току свог умјетничког рада била је члан камерних састава гитара-флаута, гитара-виолончело, гитара-глас. Један је од оснивача и члан оркестра „102 гитарске жице“ са којим је реализовала низ пројеката широм БиХ. Са тријом „Воланте“ одржала је низ концерата у оквиру пројекта децентрализације културе. Члан је Музиколошког друштва Републике Српске, предсједник Асоцијације гитариста „102 жице“ и један од организатора фестивала Убунту гитарфеста. Од 2006. до 2010. године радила је као асистент на Катедри за гитару Академије умјетности у Бањој Луци, а била је ангажована као асистент на Катедри за гитару Музичке академије у Источном Сарајеву. Тренутно ради као професор на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Сунчица Тркуља Шушњар

Дипломирала је 2011. године на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у класи мр Крајишник Зорана и мр Тошић Срђана. У Музичкој школи „Саво Балабан“ у Приједору запослена је као професор гитаре од 2009. године. Потпредсједник је Асоцијације гитариста „102 жице“ и један од организатора фествала Убунту гитарфеста. Полазник је многих фестивала гитаре у региону на којима се усавршавала на мајсторским курсевима код водећих свјетских гитариста као што су: Ањело Дезидерио, Паоло Пегораро, Санте Турси, Павел Штајдл, Хуберт Кепел, Рикардо Гаљен, Марсин Диља, Роберто Аусел, Алваро Пиери, Гаеле Солал, Зоран Дукић, Петрит Чеку и други. У току свог музичког образовања наступала је широм БиХ као солиста и камерни музичар у гитарским саставима (дуо, трио, квартет, секстет и октет), те у саставима гитара-флаута, гитара-виолина, гитара-глас, гитара-џез клавирски трио. Најзначајнији наступ забиљежила је 2013. године у КЦ Бански двор када је извела „Цонциерто дел Сур“ за гитару и оркестар мексичког композитора М.М. Понсеа, под диригентском палицом Бранке Радошевић-Митровић. Активно наступа у дуету „Ла Луз“ и трију „Воланте“ са Наташом Јокић и Виолетом Лучић.

Виолета Лучић

Виолета Лучић је завршила основне и специјалистичке академске студије гитаре на Факултету музичке уметности у Београду у класи ред. проф . Вере Огризовић.У току школовања се усавршавала на мајсторским курсевима код реномираних професора: Д. Богдановића, В. Ивановића, А. Дезидериа. 2002 и 2003. године је учествовала на И и ИИ Балкан арту одржаном у Италији (Рим, Милано, Торино) гдје је извела солистичке концерте, а идуће године наступила у камерном дуу (гитара-флаута). У периоду од 2003-2017. године остварује запажене концерте у различитим камерним саставима (флаута, виолина, клавир, гитара) у Бањалуци, Приједору, Градишци, Добоју, Теслићу, Смедереву, Београду, Бихаћу-културна манифестација „Улицом Бишћа“, у Сарајеву – 2009. и 2014. фестивал „Сарајевска зима“. Током 2019. године реализовала је низ концерата са гитарским триом Воланте у оквиру пројекта „Музичко путовање“. Од 2014. године активан је члан оркестра „102 гитарске жице“. Као професор истакла се тиме што су њени ученици освајали награде на домаћим и међународним такмичењима. Такође је активан члан жирија домаћих и међународних такмичења, предавач на семинарима и фестивалима гитаре. Учествовала је у изради новог плана и програма за Средњу школу. Тренутно ради као професор гитаре у ЈУ Музичка школа „Владо Милошевић“ у Бањалуци. Један  је  од оснивача  Асоцијације гитариста „102 жице“ и организатора Убунту Гуитарфест-а у Бањој Луци.