Одржан кастинг односно избор глумаца за филм „Дјеца Козаре“ 19.06. у просторијама Дома културе у Врбашкој на коме су имала прилику да учествују и покажу своја глумачка умјећа дјеца свих узраста.

Врбашчанин Бојан Мацура испред удружења „Врбашка кроз вријеме“ захваљује се нашој суграђанки Драгани Марић глумици народног позоришта Републике Српске која нам је исказала ту част да се данас овдје у Врбашкој одржава избор глумаца за филм „Дјеца Козаре“ на који се пријавило преко тристо дјеце са подручја општине Градишка и Козарска Дубица.

Кастинг менаџер Слободан Бобан Дедеић који иза себе има вишедеценијско искуство у овом послу и који је радио на простору цијеле бивше Југославије, али и шире, изјавио је како ће му овај дан остати у сјећању, а посебно је похвалио организацију кастинга.

Драгана Марић глумица народног позоришта Републике Српске из Бања Луке која је родом и поријеклом из Врбашке сматра како је можда била мало себична када је изразила иницијативу да се кастинг одржи баш овдје у њеном родном селу, али сигурна је како само дјеца из овог нашег поткозарског краја могу пружити највише и најбоље за овај филм, јер својим корјенима су везана за голготу својих предака.