Да наш крај нуди огроман потенцијал, свједочи нам погон за производњу органског сока Fruit Organica који се налази у селу Доњи Подградци. Михајло се 45 година бави воћарском производњом, а с обзиром на то да је ГМО све присутнији у свијету, а и код нас, Михајло је заједно са супругом одлучио да крене у процес производње органског сока.

– Ми смо се одлучили за ово име баш због тога што смо у плану да се за стално бавимо органском производњом јер смо свјесни да је то будућност у којем ће се цјелокупна индустрија производње сокова кретати. Наши производи се по квалитетеу разликују од других, што потврђује декларација и анализа производа. Већина произвођача ради воћне сокове из концентрата, док ми само воће циједимо.

Шта значи органска производња и како изгледа процес производње?

– Органска производња значи да производ није третиран хемијском средствима, што треба да потврди сертификат, а начин производње је као и свака друга производња. Озбиљност и хигијена су на првом мјесту, као и све остало што је потребно за овај процес.

Циљ посјете фирми Fruit Organica је подизање свијести и важности ових производа који имају огроман утицај на здравље нашег организма.