У изложбеном салону Културног центра синоћ је одржана изложба графика под називом „Интуиција“ аутора Димитрија Станковића.

Изложба представља пресјек радова насталих у току протекле три године на Академији умјетности у Бањој Луци. Идеја изложбе јесте упознавање са графиком као посебним језиком у ликовном свијету, односно инсистирање на графичкој технологији као примарној ствари при настанку сваког графичког листа. Према ријечима Станковића, изложба говори о другим димензијама унутар нас самих, свеукупан скуп мисли, жеља и осјећања који је конкретизован унутар заданог формата у графичком језику, у техници линореза.

– Оно што могу посјетиоци да уоче, јесте да је сведено све на експеримент, на савладавање тог занатског, односно цијела технологија графичка која мора да се испоштује и то ми је био циљ, док се поетика сама појави, као и у свакодневном животу. Директор Културног центра, Жељко Благојевић, позвао је све грађане да у наредних 15 дана обиђу изложбу и виде шта је млади аутор желио да подијели са публиком. Благојевић је такође истакао:

– Културни центар вечерас представља, у области изложбене дјелатности, прву самосталну изложбу аутора Димитрија Станковића, којом нам је приближио своју ликовну технику и са којом је оплеменио наш простор. Оно што нас посебно радује јесте чињеница да је за своју прву изложбу изабрао наш Културни центар.

Сви заинтересовани посјетиоци, могу да обиђу изложбу у изложбеном салону Културног центра, која ће красити Културни центар у наредних 15 дана.