Културни центар Градишка у оквиру пројекта „Култура доступна свима“ и потписаних протокола о сарадњи са 16 удружења и установа културе, омогућио је великом броју својих суграђана бесплатне програмске садржаје .
Подсјећамо, ЈУ „Културни центар“ од 2013. године закључила је Протокол о сарадњи и подршци са 16 удружења грађана и установа културе.
Протокол о сарадњи потписан је са : Удружењем параплегичара, Удружењем ампутираца, Удружењем глувих и наглувих особа, Удружењем слијепих и слабовидих особа, Удружењем инвалида рада, Удружењем цивилних жртава рата, Удружењем обољелих од ПТСП-а, Удружењем за помоћ МНРЛ, Удружењем родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“,Удружењем породица са четверо и више дјеце, Удружењем родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“, Планинарским друштвом „Патрија“ Градишка, Хрватским народним казалиштем, Вараждин, Удругом Треш Вараждин, Центром за ментално здравље ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка и Удружењем колекционара и љубитеља историје „Денариус“.
Потписивањем протокола о сарадњи, Културни центар је посебну пажњу посветио удружењима која окупљају лица из социјално осјетљивих категорија града Градишка, те се обавезао да ће програмски садржај ове установе бити доступан и бесплатан за све чланове поменутих удружења.
Поред тога, Културни центар уручио је пропуснице свим оним који су се истицали у учењу или раду, као и бројним сарадницима и највијернијим посјетиоцима.
С тим у вези, са поносом саопштавамо да је током 2018.године бесплатан програмски садржај Културног центра омогућен за 1029 наших суграђана , док је у периоду од јануара до октобра 2019. ову погодност искористило њих 472.