Поводом обиљежавања „Недјеље дјетeта“ ЈУОШ „Данило Борковић“ у Градишци организовала је данас у школском дворишту манифестацију под мотом „Моја седмица, моја година“ у оквиру које је одржана свечана приредба, изложба ученичких ликовних радова и изложба здраве хране.
-„Недјељу дјетета“ наша школа обиљежила је низом активности. Данас организујемо приредбу на којој учествују ученици од другог до петог разреда, полазници рецитаторске, литерарне, ликовне, плесне и драмске секције. Поред тог, изложили смо и најбоље ликовне радове са недавно завршеног литерерно-ликовног конкурса , истакла је школски педагог Дејана Гљивица.
Гљивица је објаснила, да је ОШ „Данило Борковић“,у претходном периоду, а поводом „Недјеље дјетета“ расписала литерани и ликовни конкурс за ученике ове школе на тему дјечијих права.
-Трочлана комисија имала је тежак задатак при одабиру најбољих, будући да нам је пристигао велики број квалитетних ученичких радова, који су данас представљени нашим посјетиоцима, навела је Дејана Гљивица, додајући да ће побједницима конкурса бити уручене дипломе и поклон- пакет здраве хране.
Према њеним ријечима, по први пут уприличили су и изложбу здраве хране у школском дворишту за коју се надају да ће постати традиционална школска манифестација у оквиру обиљежавања „Недјеље дјетета“.
-Одјељенске старијешине у договору са родитељима наших ученика одлучиле су да приреде ову занимљиву изложбу са циљем да нашој дјеци покажемо шта је здрава храна. Мајке, баке и тетке наших ученика биле су више него заинтересоване да припреме здраву домаћу храну, која је данас изложена на штандовима али и да објасне дјеци поријекло хране и начин припреме исте, објаснила је Дејана Гљивица.
Након свечане ученичке приредбе, која је завршена додјелом диплома и поклона побједницима литерарног и ликовног конкурса, сви ученици и остали посјетиоци упутили су се ка штандовима са здравом храном, гдје су уживали у дегустацији воћа, поврћа и разних сластица.
Овом приликом представници школе, захвалили су свим родитељима на одличној сарадњи и активном учешћу у манифестацији „Моја седмица, моја година“ којом је свечано обиљежена „Недјеља дјетета“ у ОШ „Данило Борковић“Градишка.