Група „Балканика“ приредилa концерт за памћење у Градишци

У оквиру програма манифестације „Градишко љето 2019“ синоћ је на љетној позорници Културног центра одржан величанствен концерт Сање Илића и групе „Балканика“.

Врхунски музичари и изванредни вокални солисти приредили су прави музички спектакл у којем је уживало неколико стотина Градишчана свих генерације.


На репертоару су се нашли стари и нови хитови ове групе, као и евергрин пјесме највећих имена домаће и стране музике, уз коју је градишка публика уживала нешто више од два сата.


Према ријечима фронтмена групе Сање Илића , звук „Балканике“ је звук искона, мелоса Балакна и Србије, а опет нешто модерно са ритмовима који покрећу публику и изазивају добре емоције.


-Звук „Балканике“ се мјењао годинама, на почетку је то био чисти етно, након тога имали смо експресивну причу с трубачима , затим поп и рок музику, а сада на концерту имамо све то, старе и нове пјесме, етно, поп -рок варјанту, коју наша публика воли, рекао је Илић.

Илић истиче да поред наступа у Србији и региону, Група „Балканика“ често наступа и у иностранству.
-Странци одлично реагују на звук „Балканике“, јако им се допадају наши ритмови, који су за њих нешто ново и другачије, што значи да музика Балкана још није нашла своје мјесто у свијету, али сигурно је да им се свиђа наш звук, музика и енергија коју доносимо људима.


Прошле године Група „Балканика“ пласирала се у финале Евровизије са пјесмом „Наша дјеца“. Иако из групе истичу да им тај успјех није утицао на каријеру, ипак су срећни јер су богатији за ново искуство .
Након наступа у Градишци, према ријечима Сање Илића, група „Балканика“ крећу на концертну турнеју широм Србије, која ће трајати до почетка октобра текуће године.