У Културном центру у Градишци синоћ је одржан традиционални дјечији полугодишњи концерт Културно-умјетничког друштва „Коловит“ .


На концерту је наступило око 250 извођача узраста од 4 до 14 година, који су распоређени у девет дјечији група овог културно-умјетничког друштва. Поред играчких група, на концерту су се представиле пјевачка група секције из Турјака и градска пјевачка група „Зрно“ .


Почетак концерта обиљежио је наступ најмалађих чланова КУД „Коловит“ који су извели кореогрфију „Градске игре“,и одмах освојили срце публике, након чега је услиједио наступ осталих дјечији група и секција.
Предсједник КУД-а Коловит Мирко Борјановић рекао је да традиционалним дјечијим концертом завршавају рад у првом полугодишту.


-Као и сваке године обогатили смо наш репертоар новим кореографијама, које ћемо изводити у следећем полугодишту, на концертима и фестивалима које будемо одржавали, рекао је Борјановић.
Борјановић је истакао да су први дио године, поред редовних проба на којим су учили нове кореографије, обичаје и пјесме, обиљежила бројна путовања и наступи.

-Ово полугодиште сви ансамбли нашег Друштва су имали наступе и учешћа на многим концертима и фестивалима у Пискавици, Приједору, Банатском Новом Селу и у нашем ближем окружењу. Организовали смо дјечији хуманитарни концер за помоћ Удружењу родитеља дјеце обољеле од аутизма „Дуга“ као и шести дјечији фествал на којем смо угостили дјечије групе из Крагујевца, Каћа, Зенице и Горњих Богићеваца, рекао је Борјановић.


Борјановић је истакао да након концерта, дио чланова одлази на љетњи распуст, док мјешовити- дјечији ансамбл и група из Машића одлазе на турнеју у Бугарску крајем јуна, а дјечији извођачки ансамбл путује на Међународни фестивал у Пољску.