У организацији Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ у Културном центру у Градишци данас је одржана“ Музичка представа“ за градишке основце.
Ријеч је интерактивној представи у којој је глумац Позоришта „Приједор“ Деан Батоз уз помоћ наставника и полазника градишке музичке школе на занимљив и духовит начин представио основцима музичке инструменте и њихове могућности.
Према ријечима Ивана Ристића, директора ОМШ „Бранко Смиљанић“, циљ ове представе је да малишанима на занимљив начин приближи музику и упозна их са Музичком школом и музичким инструментима, које могу научити да свирају у овој образовној установи.
-У оквиру ове занимљиве представе , ученици наше школе ће одсвирати кратке композиције на инструментима које је могуће учити у нашој школи, а то су :клавир, хармоника, гитара, виолончело и флаута, објаснио је Ристић.
Ристић је најавио да ће у јуну ОМШ „Бранко Смиљанић“ организовати радионицу на којој ће полазницима припремног разреда представити нови инструмент -кларинет , за који сматра да ће од септембра бити један од нових одсјека у њиховој школи.
Ристић је истакао да ОМШ „Бранко Смиљанић“ ове године врши упис у музичку школу од 03. до 21.јуна.
Он је овом приликом позвао све родитеље који сматрају да је музичко образовање и музичка школа добра за њихову дјецу, да их упишу у ОМШ „Бранко Смиљанић“у Градишци.
„Музичка представа“ је одиграна у два термина за ученика других и трећих разреда основних школа „Васа Чубриловић“, „Данило Борковић“ и „Козарска дјеца“.

претходна објава

следећа објава