ОШ „Младен Стојановић“ из Врбашке побједника 23. квиз „Истина о Србима“.

У организацији СП и КД „Просвјета“ Градишка у Културном центру одржан је 23. по реду квиз ученика основних школа градишке општине из националних предмета: вјеронаука, српски језик и историја у склопу манифестације „Истина о Србима“.

И ове године учешће је узело свих седам основнних школа градишке општине, чији су ученици показали завидно знање из поменутих области. Ипак најбољи су били ученици ОШ „Младен Стојановић“ из Врбашке, који су заузели прво мјесто.


-Циљ квиза „Истина о Србима“ је познавање и чување националне историје и очување српскога језика и писма ћирилице, јер то су, најјача оруђа у одбрани једнога народа, а све под плаштом православља, које је било потиснуто за вријеме безбожног комунистичког система, истакао је предсједник жирија Мирко Милисавић.
Милисавић је навео да је суштина такмичења заправо, духовна реанимација и реанимација националних и вјерских вриједности српскога народа.


-Од самог почетка квиза, који јесте такмичарског карактера, најважније је,ипак да дјеца стекну љубав према националним предметима и да их љубоморно чувају, без икаквих претензија и мржње према другима, јер љубав према својим вриједностима, налаже поштовање туђих вриједности, објаснио је Милисавић.
Милисавић је захвалио свим наставницима и директорима основних школа, без чије помоћи, како не би било могуће организовати ово такмичење.


Према ријечима , Мирка Милисавића квиз из националних предмета за основце једино је такмичење тог типа у Републици Српској.


Начелник одјељења за друштвене дјелатности, Давор Глишић је захвалио СП и КД „Просвјета“ за организацију 23. по реду квиза из националних предмета, који је јединствен у Републици Српској.
-Градска управа је са задовољством подржала ово такмичење ,чији је циљ да се његује идентитет српског народа и да млађе генерације његују праве и истинске вриједности, истакао је Глишић.