У Културном центру у Градишци синоћ је одиграна позоришна представа „Чорба од канаринца“, у продукцији Звездара театра из Београда.

Ријеч је о једној од најгледанијих представа у Србији у последњих неколико година, која је урађена по тексту чувеног текстописца и режисера Милоша Радовића, а насловне улоге играју Љубомир Бандовић и Мина Лазаревић.

Представа „Чорба од канаринца“ говори о љубави, мушко-женским односима и међуљудским односима уопште, а жанровски је на граници између динамичне комедије и њежне мелодраме.
Глумац Љубомир Бандовић рекао је да представа више него успјешно живи већ шесту годину,првенствено захваљуући искреној љубави и поштовању које постоји између њега и његове колегице,глумице Мине Лазаревић.

-Ову представу играмо јако дуго, а што је више играмо имамо више публике. Сматрам да никада нисмо наступили са циљем да само одрадимо посао, него смо сваки пут дали себе у потпуности, истакао је Бандовић.

Он је објаснио да најљепши смијех у позоришту долази из препознавања тачности. – Постоји разлика између гега и намјерне комедије, а ово што Мина и ја радимо је мелодрама са комичним елементима и то публика препознаје, из тог разлога на крају сваке представе имамо овације и огроман аплауз, истакао је Бандовић.

Љубомир Бандовић и Мина Лазаревић за улоге у овој представи награђени су и значајним фестивалским наградама у Србији.

-Најљепше је када се споји комерцијални и умјетнички дио, тако да задовољава кријтеријуме жирија и публике, а тако је са овом представом, навео је Бандовић. На „Нушићевим данима“ Мина Лазаревић је понијела награду глумице вечери, док је Бандовић добитник главне награде новог фестивала у Раковици.


Поред ове представе, глумац Љубомир Бандовић истиче да тренутно ради на више филмских и позоришних пројеката, међу којима је филм „Јужни ветар“ и нова серија „Кости“ коју ових дана снима у Бањалуци.
У наредном периоду, са представом „Чорба од канаринца“ глумачки пар наступиће ће у Србобрану и Барајеву, а након тога и у другим мјестима широм Србије.

Домаћин представе „Чорба од канаринца“ било је Градско позориште Градишка.
Директор Градског позоришта Градишка, Драшко Видовић изразио је задовољство и част што је у прилици да угосте еминентне глумце и да градишкој публици понуде ову врхунску представу, за коју се синоћ тражила карта више.


-Поред властите продукције Градског позоришта, током године трудимо се да нашој публици понудимо квалитетне представи из цијелог региона, као што је и „Чорба од канаринца“, истакао је Видовић.
Видовић је искористио прилику да најави нову представу „Емигранти“ Градског позориште Градишка.

-У току је рад на новој представи „Емигранти“, по тексту Славомира Мрожека и режији Златана Видовића, који игра и једну од главних улога .-Премијера ће се одржати 14. јуна, а прву репризу заказали смо само дан касније, 15. јуна у Културном центру, навео је Видовић.