У великој сали градишког Културног центра одржан је традиционални, шести по реду Дјечији фестивал фолклора под називом „Ајте дјецо са свих страна коло коловито заиграти с нама“ у организацији Културно – умјетничког друштва „Коловит“.

Поред домаћина, у програму су учествовали: КУД „Свети Сава“ – Каћ, Реп.Србија, СА „Смиље“ – Крагујевац, Реп.Србија, Ансамбл „Босниа Фолк“ – Зеница, БиХ и КУД „Старча“ – Горњи Богићеви, Реп. Хрватска.
Предсједник КУД „Коловит“ Мирко Борјановић истакао је да је сваки фестивал посебан на свој начин , првенствено из разлога што сваке године настоје да угосте културно-умјетничка друштва из других градова и држава, додајући да је основни циљ Фестивала је његовање пријатељства између чланова друштава, учење и размијена искустава, као и упознавање других култура и традиција.
Борјановић је нагласио да ће у оквиру овогодишњег Фестивал за све учеснике бити организован излет на језеру у Ламинцима, гдје ће се малишани такмичити у традиционалним дјечијим играма, али и дружити у природи.
На овогодишњем Дјечјем фестивалу фолклора у Градишци наступило је око 230 учесника узраста од четири до четрнаест година.