Представа „Љубав“ поново пред градишком публикoм

У петак, 08.марта на Међународни дан жена у Културном центру у Градишци одиграна је представа „Љубав“, у извођењу Градског позоришта Градишка.
Представа је настала по тексту Мареја Шизгала, режију потписује Златан Видовић,а улоге тумаче: Миљка Брђанин, Адмир Мешић и Ђорђе Јанковић.

Представа “Љубав” је како сам наслов каже прича о љубави, која на много дубљи и луциднији начин проговара о потрази за срећом и сродном душом али и о усамљености, отуђености и страховима.

Директор Градског позоришта Градишка Драшко Видовић рекао је да ријеч о четвртом извођењу представе „Љубав“, пред домаћом публиком, након успјешне премијере која је била у септембру прошле године.
– Почетком ове године формирана је Јавна установа „Градско позориште“ Градишка, након десет година успјешног рада „Град позоришта“ које је дјеловалао као Удружење грађана, истакао је Видовић и додао да је представа „Љубав“, након представе „Колубарска битка“ друга успјешна реализација новоосноване јавне установе у овој години.
Видовић наводи да је рекакција публике на представу „Љубав“ више него фантастична, увијек попраћена са много смијеха и громогласног аплауза, будући да је пуна елемената стендапа, мјузикла и говори о увијек актуелним мушко-женским односима.
-У наредном периоду,тек на предстоји играња ове представе широм Републике Српске, а 12. матра извешће је у Културном центру „Владо Дивљан“ у Београду поводом манифестације „ Дани Градишке у Београду“, навео је Видовић.
Према Видовићевим ријечима, Градско позориште Градишка током ове године планира реализацију двије нове професионалне представе, једну аматерску уколико окупе довољно чланова за Омладински студио , те двије представе намијењене за најјмлађу позоришну публику.