Бард српског глумишта Милан Лане Гутовић извео је свој познати позоришни кабаре „Обично вече“ у градишком Културном центру .
Ријеч је о представи чију режију и текст потписује сам Гутовић,а која говори о животу на један сатиричан, али и црнихуморан начин. Настала прије три деценије , од када не губи на популарности ,те је једна од култних представа београдске публике. До сада је гостовала на скоро свим континентима и већини главних свјетских метропола.
-Ова представа, био је мој одговор на компликоване представе,са великом сценографијом, балеринама , музиком,те сам одлучио да се сам појавим на сцени у представи „Обично вече“. Како сам старио ,ова представа је доживљавала метаморфозе, преживљавала, мјењала се , једино сам ја остао исти,истакао је Гутовић.
Својим специфичним хумором, више од сат и по времена, Гутовић је коментарисао друштвену ситуацију, жене, мушкарце, љубавне проблеме , те одушевио и насмијао градишку публику до суза.
Глумац Лане Гутовић којег данас сви поистовјећују са Срећком Шојићем из популарног филма Тесна кожа , истакао је окосница кабареа „Обично вече „ на почетку била политикчка ситуација.
– Након што је политика постала банална,прешао сам на на обичне теме,које занимају обичног човјека, а тако је и данас, навео је Гутовић.
Гутовић је истакао да разлог дуговјечности представе и кључ успјеха, задовољна публика и аплауз, који добије након сваке „Обичне вечери“.
Представу „Обично вече“ гледало је преко 500 посјетилаца свих генерација, који су Гутовића испратили громогласним аплаузом и овацијама, као награду за вече испуњено смијехом.