Дједа Мраз и директор Културног центра трагом жеља наших малишана настављају своју мисију уношења радости и дашка новогодишње чаролије у школе и породице широм општине Градишка.
Као и сваке године труде се да приреде пријатна изненађења и донесу осмијех на лица бројних малишана, а првенствено оних који су болесни.
У „ мору“ писама која су стигла на конкурс „Пиши писмо Дједу Мраз“, писмо дјечака Никше Добрњца било је посебно дирљиво и тужно. Никша је у свом писму пожелио само једну једине жељу, а то је да његова браћа оздраве, како би се он имао са ким играти.
Нажалост, Никшина браћа су дјеца су са посебним потребама, са тешким инвалидитетом ,не ходају и не говоре, а један од браће је и слијеп.
Са слатким пакетићима „ Дједа Мраз “ се упути у кућу породице Добрњац и дружио се са Никшом и његовом браћом.
Мало времена и разумијевања за њихову тешку свакодневицу, донијели су дашак радости у кућу Добрњац и широки осмијех на Никшино лице.
**********************************************
Подсјећамо, Никша Добрњац освоји је прву награду на конкурсу „Пиши писмо Дједу Мразу“.
Писмо малог Никше , који је има само једну жељу , да браћа оздраве да би се имао са ким играти, посебно је гануло Дједа Мраза, који је одлучио да управо њему додјели прву новчану награду у износу од 150 КМ, коју је обезбиједио Маркет „АС“. Поред , главне награде Добрњацу је уручено 100 КМ од компаније „Витинка“, као и поклон бон Агенције „Сидро турс“ у износу од 150 КМ .

БРАТСКА ЉУБАВ НАЈЈАЧА НА СВИЈЕТУ
Писмо Никше Добрњца Дједа Мразу Културног центра
Добар дан , Дједа Мразе ! Ја се зовем Никша Добрњац. Имам 8 година и идем у 3. разред Основне школе „Петар Кочић“ у Машићима.
Ја живим са мамом, татом, бабом ,дједом и браћом.
Мој старији брат се зове Сергеј. Он има девет година. Он не хода и не прича.
Имам млађег брата, а он се зове Кристијан. Кристијан има 5 година. Он исто, као мој старији брат не хода и не прича и на све то не види. Он само лежи.
Моја највећа жеља јесте да моја браћа проходају и пропричају да би се ја имао са ким играти и причати.
Никша Добрњац