Директор Културног центра у пратњи Дједа Мраза посјетио је ових дана Луку Миливојца и његову породицу у њиховом дому у Градишци. Разлог посјете била је подршка коју су жељели упутити Луки, прије одласка на пријеко потребну трансплатацију у Италију.
Иако је Лука осамнаестогодишњак, Дједа Мраз Културног центра уручио му је овом приликом слатки новогодишњи пакетић, што је Луку насмијалао, али и одушевило, јер сви ми волимо пакетиће и слаткише, без обзира на број година.
Овом приликом директор, Културног центра показао је Луки и његовој породици, бројна писма градишких малишана, која су стигла на конкурс „Пиши писмо Дједа Мразу“ у којима малишани не желе ништа за себе, већ само да Лука и Леон оздраве.
Иако је Градишка увијек била град племенитих и добрих људи, посебно радује чињеница, да су ипак градишки малишани показали највећу дозу хуманости и саосјећања за обољеле суграђане.
Подсјећамо, осамнаестогодишњем Луки Миливојцу прије три године установљено је тешко обољење бубрега. У посљедњих неколико мјесеци стање се јако погоршало, те је упућен на дијализу и хитно му је потребна трансплатација бубрега . Почетком новембра у Градишци је покренута хуманитарна акција за Луку, као и за малог Леона Радака, која је јако брзо успјешно завршена.
Болест наших суграђана ујединила је цијели град у циљу сакупљања новца за њихово хитно лијечење. За мање од два мјесеце, захваљујући људима великог срца прикупњена су потребна средства за Лукино лијечење.
Лука тренутно чека позив на клинику у Италију ,гдје ће бити обављени припремни прегледи, а он уврштен на листу чекања за трансплатацију. Лукин отац, Жарко Миливојац поручио је овом приликом, да уколико након Лукине трансплатације и постоперативног лијечења, остане новца, све ће уплатити за помоћ у лијечењу обољеле дјеце.
Породица Миливојац захвалила је директору Културног центра на огромној помоћи у организацији и реализацији хуманитарних програма за Луку у протеклом периоду, али највише на пријатељству, подршци и ријечима охрабрења, које им у овој тешкој животвој ситуацији много значи.
Драги наш Лука, желимо ти брзо оздрављење и сву срећу овог свијета.
Твој Културни центар!

претходна објава