У склопу новогодишњег конкурса „Пиши писмо Дједа Мразу“ директор Културног центра Жељко Благојевић и Дјед Мраз Културног центар и „Зимског града“ посјетили су јуче ученике првих разреда основне школе “Вук Срефановић Караџић“ у Турјаку и подручну школу у Горњој Јурковици.
Дјед Мраз је донио срећу и радост зимске чаролије у учионице најмлађих основаца, гдје су сви заједно пјевали, плесали и рецитовали најљепше дјечије пјесмице.
Овом приликом, директор Културног центра Жељко Благојевић и Дјед Мраз позвали су малишане да пишу, цртају и шаљу своје радове на новогодишњи конкурс, јер могу освојити богате награде али и да посјете најљепшу празничну чаролију „Зимски град „ у Градишци.
Учитељицама су уручили збирку одабраних литерарних радова са конкурса „Градишко прољеће“ „Први кораци“, која је објављена у издању Културног центра,а које ће оне уручити ученицима коју су се посебно истицали у раду и учењу током читаве године.
Такође, позвали су малишане да сљедеће године учествују на литерарном конкурсу „ Градишко прољеће“,коју организује
Посебно занимљив био је сусрет са ученицима подручне школе „Вук С. Караџић“ у Горњој Јурковици“ коју похађа само 7 ученика, распоређених у пет одјељења у једној учионици. Њихова срећа била је неизмјерна, дозивали су пјесмом Дједа Мраза ,а након његовог доласка радосно му рецитовели најљепше пјесмице и шапнули му своје новогодишње жеље. Дјед Мраз и директор Културног центра приредили су малим школарцима у Турјаку и Јурковици изненађење, радост и празничну чаролију, коју ће сигурно памтити цијели живот.
Културни центар Градишка захваљује директору, управи, натсавном особљу, стручним сарадницима и ученицима школе на срдачној добродошлици и указаном повјерењу.
Овом посјетом, заједно смо донијели зимске радости и дашак празничне чаролије до срца бројних првачића, који живе на селу и тако им употпунили зимску бајку.