У Културном центру синоћ је одржана промоција романа “Четверац без кормилара“ и „Буди моје склониште од туге“ ауторке Станиславе Јањанин Његован из Градишке.
Ријеч је о књижевним првенцима ауторке, који су свјетлост дана угледали у септембру ове године. Књиге је објавила Издавачка кућа “Графомарка” из Лакташа. Према ријечима ауторке, први је настао роман “Четверац без кормилара”,а недуго за тим написала је други роман, за који је инспирацију добила након што је прочитала књигу “Посљедње прољеће у Париз” Јелене Бачић Алимпић, која јој је један од књижених узора.
-„Четверац без кормилара“ доноси причу о четири пријатељице, о љубави, браку, родитељству, ,погрешним и правим одлукама, а првенствено о пријатељству за цијели живот. Ријеч је о правом женском роману у којем ће се препознати свака жена, истакла је Станислава Јањанин Његован, додајући да није на одмет да је прочитају и мушкарци како би боље разумијели жене.
Према ријечима ауторке, други роман „Буди моје склониште од туге“, настао је убрзо након завршетка првог роман. – Овај роман има потпуно другачију тематику, проткан је тужним судбинама напуштене дјеце И родитеља у потрази за својом изгубљеном дјецом. Он доноси причу о другој прилици за срећу и о склоништу од туге које свако од ликова овог романа проналази, објаснила је Његованова.
Ауторка наводи да иако су у питању два потпуно различита штива, оно што им је заједничко ,јесте да у сваком од њих много емоција и много љубави.
Станислава Јањанин Његован каже да је писање од дјетињства било и остало њена прва и највећа љубав, која је крунисна са ова два романа.
Према њеним ријечима, тренутно пише свој трећи роман, који ће бити сасвим другачији од њених првенаца, а у плану јој је да напише књигу о свом недавно преминулом оцу и његовом родном селу .
Поред аутора , на промоцији је говорила Станиславина пријатељица Драгана Лекић Шијан.
Након промоције у Градишци и првих позитивних реакција на њене књиге, Станислава Јањанин Његован планира да своје књиге представи и у другим градовима РС.