У организацији Покрета „Позитивне снаге Српске“ синоћ је у Културном центру у Градишци одржана промоција нове књиге Нелата Карајлића „Солунска 28“.
-„Солунска 28“ је узбудљив роман о узбудљивим временима ,прича о једној београдској кући у Солунској улици, на Дорћолу у Београду у којој су укућани проживљавали све оно што је наш народ проживљавао у последњих стотину година. Ово је прва књига ,од три планиране, чија радња завршава 1918.године, рекао је Карајлић.
Према ријечима аутора, идеја за књигу „Солунска 28“ настала из чињенице да је његов прадједа направио ту кућу у најстаријем дијелу Београда, прије 100 година.
Др Неле Карајлић је истакао да је роман „Солунска 28“ по жанру криминалистичка драма и као таква представља озбиљнију књижевности и његов својеврсни испит као новог књижевника.
-Цијела прича „Солунске 28“ је базирана на историјским чињеницама, тачније на једном драматичном периоду у историји српског народа, а то су прве деценија 20.вијека, које су обиљежили краљево убиство, царински рат Аустроугарске и Србије, анексија БиХ, балкански ратови и Први свјетски рат, истакао је Карајлић.
Др Неле Карајлић је прије три године објавио своју прву књигу „Фајронт у Сарајеву“ која је доживјела огроман успјех и продана је у више од 100 хиљада примјерака. Овом приликом, Карајлић је говорио и о свом књижевном првенцу подијеливши са публиком бројне анегдоте о којима је писао у књизи „Фајронт у Сарајеву“.
Ненад Плотан, испред Покрета „Позитивне снаге Српске“, истакао је овај Покрет интензивно ради на пројекту културне и духовне обнове.
-Вечерашња промоција књиге „Солунска 28“ само је наставак наших активности. Поред организације промоције књиге Нелета Карајлића по Републици Српској, Позитивне снаге Српске тренутно реализује пројекат „Селу у походе“, гдје глумачка екипа на челу са популарним глумцем Ненадом Окановићем, гостује по сеоским и приградским подручјима и изводи представе за дјецу. На наше велико задовољство оба пројекта наишла су на огромну заинтересованост публике.
Плотан је нагласио да на овај начин настоје да пробуде учмалу средину, да се људи поново заинтересује за културу и праве вриједности.
Промоцији књиге „Солунска 28“ у Културном центру присуствовао је велики број Градишчана свих генерација.